Maja Pogačar

Prve plesne korake sem naredila pri štirih letih na plesnem tečaju za otroke. Pri petih letih sem se vpisala v Blejski plesni studio. Od takrat naprej sem predana plesu z dušo in telesom.

V času osnovne šole sem svojo plesno tehniko nadgrajevala na nižji stopnji Baletne šole v Glasbenih šoli Jesenice pod mentorstvom ga. Jerneje Omahen. Trenerji, ki so spremljali mojo plesno pot so: Meta Vodnjov, Vesna Aleksič, Nataše Lovše Pepelnak, Petra Horvat,  Nina Masilo in Nina Ogrin, ki spremlja mojo pot zdaj že deveto leto.

Svojo tekmovalno pot sem začela pri sedmih letih kot solistka v kategoriji show dance. Večkrat sem dosegla večje in manjše uspehe na državnih in mednarodnih tekmovanjih v vlogi solistke, v paru, mali skupini in formaciji. Med drugim sem bila članica male skupine, s katero smo osvojile večkratni naslov državnih prvakinj  in osvojile naslov svetovnih prvakinj in evropskih podprvakinj. Večkrat  smo zasedali finalna mesta na evropskih in svetovnih tekmovanjih. Tekmovanja in nastopi so pripomogli, da sem našla svojo vlogo v plesu in se oblikovala tako na fizičnem področju kot tudi na čustvenem.

Zadnja leta pa svojo ljubezen in strast do plesa prenašam na mlajše generacije. Zavedam se, da je vloga trenerja in koreografa velika odgovornost in zahteva nenehen razvoj. Sem študentka kineziologije na Fakulteti za šport, kar mi dodatno omogoča, da uspešno nadgradim in uporabim svoje znanje, spretnosti in vrednote za uspešno delo pri poučevanju plesa.

V zadnjem času sem nastopala za plesno skupino Stars, F&B Acrobatics in bila spremljevalna plesalka Julije Bizjak, miss Slovenije 2014.

Tako kot pravijo- predanost, trdo delo in trud so glavne sestavine za uspeh!