Teja Lana Rupel

Moja plesna pot se je začela pri 4-ih letih v plesni skupini za najmlajše in to v klubu, ker nadgrajujem svoje plesno znanje še danes, v Plesnem društvu BPS v Radovljici. 

Iz otroškega programa (poznan kot CICI in MINI tečaj) sem pri 8-ih letih napredovala v skupino ¨otroci jazz¨. Nekaj let sem poleg jazza in show dance-a obiskovala tudi ure klasičnega baleta in se začela udeleževati različnih plesnih tekmovanj. Sprva kot plesalka male skupine (7 plesalcev) in formacije (do 24 plesalcev) v show stilu, ob prestopu v mladinsko kategorijo, pa sem se preizkusila tudi kot solo plesalka. Večkrat sem se skupinsko udeležila tudi Svetovnega in Evropskega prvenstva v show dance-u. V članski kategoriji smo dosegli naziv zmagovalcev Open kategorije v organizaciji Stardance World Finals v Poreču. Preizkusila sem se tudi v hip-hopu, v sodelovanju z ostalimi plesalci našega društva. Plesala sem v različnih plesnih predstavah in produkcijah pod mentorstvom mojih nekdanjih in sedanjih trenerk; Mete Vodnjov, Nataše Lovše Pepelnak, Petre Horvat, Nine Ogrin in Maje Pogačar. S slednjima sodelujemo še danes.

Moje plesno življenje pa se iz tekmovalnih tirnic sčasoma preusmerja v poučevanje novih mlajših plesalcev in spoznavanje plesa iz druge perspektive. 

Trenutno sem maturantka Prešernove gimnazije v Kranju in ravno zaradi moje starosti, ali bolje rečeno mladosti, verjamem, da imam s plesalci bolj sproščen in prijateljski odnos pri poučevanju, a vseeno ne pozabim na potrebno prioriteto. Hkrati se zavedam, da je pri vsakem športu za dosego visokega nivoja in uspešnih rezultatov potrebna želja, pridno treniranje tudi odrekanje in ne pozabimo, dober trener. 

Za menoj stoji dobra ekipa izkušenih trenerjev, ki me po potrebi vodijo in svetujejo, da bom tudi jaz ob nabiranju izkušenj in soočanju z novimi izzivi postala trener, ki mu bodo (mlajši) plesalci (in njegovi starši) zaupali, jim bom vzor in si bomo delili ljubezen do plesa.